Exposities in 2023

Stichting De Raadskelder Doesburg organiseert sinds 2005 in de zomerperiode 4 á 5 exposities (looptijd 6 weken) in de Raadskelder onder het Gemeentehuis. Elk jaar mogen wij rekenen op 2500 tot 3000 bezoekers!

Ons jaarprogramma 2023 zal velen gaan verrassen

Na tijden van beperkingen zijn wij verheugd dit jaar weer vier prachtige exposities te kunnen organiseren. Wij nodigen u uit voor onze eerste expo “Verbeelde Natuur”, die zondag 16 april a.s. geopend  zal worden. Wij laten u weer genieten van het werk van 3 kunstenaars. Zie voor verder informatie in het blok hieronder.

 
De tweede expositie is van zaterdag 3 juni t/m zondag 16 juli 2023. U ziet verstilde surrealistisch geschilderde Stadsgezichten van Alwin Kok samen met bijzondere Keramieken van Els Bottema.

Onze derde expositie “Fantastic Art geKnipt” is van zondag 30 juli t/m zondag 3 september 2023; wij tonen Objecten van Gerard Philipsen en Collages van Fred Knippen.

De vierde expositie is van zondag 17 september t/m zondag 22 oktober 2023, met Sculpturen  van Ulla  Bosman en Schilderijen van Monique Wolbert
 
Het zijn stuk voor stuk zeer bijzondere exposities waarmee wij onze bezoekers willen verwennen. Noteert u de datums alvast in uw agenda? Vanzelfsprekend hopen wij u telkens te mogen ontmoeten bij deze exposities.

Expositie geopend van 16 april t/m 21 mei 2023 op zaterdag en zondag van 13:00uur tot 17:00uur

"VERBEELDE NATUUR"

Piet van Middelaar werkt al sinds 2001 als beeldend kunstenaar en is lid van de professionele groep “Art Brummen”. Hij werkt intuïtief, zijn handen vinden een weg in de steen met hamer en beitel. De keuze van materiaal, vorm en grootte van de sokkel is eveneens van belang.  Zijn non-figuratieve  verbeeldingen vormen een groot goed; iedereen moet “vrij” zijn om de beelden  zelf te “lezen” en zo ruimte te geven voor hun eigen interpretatie. De steensoorten die hij veelal gebruikt zijn serpentijn, kobalt en kissie. Piet van Middelaar heeft waardering  voor de hanteerbaarheid, alsook de weerbarstigheid van deze specifieke steensoorten.


Henk Stemerdink is als boerenzoon  opgegroeid in buurtschap Kotten in Winterwijk, waar hij een natuurlijke verbondenheid met de natuur ontwikkelde. Als 8-jarige jongen creëerde hij zijn “eerste schilderij”, een bloeiende, geurende oase. Als 22 jarige jongeman startte hij op de kunstacademie in Arnhem waar hij les kreeg van Klaas Gubbels en zijn diploma kreeg uit handen van Pierre Janssen, die liefhebber was van Henk’s intuïtieve abstracte landschapsschilderijen. In een verrassend spel met licht en de daarmee veranderende kleuren neemt hij de bezoeker van deze Expositie mee langs de impressionistische doorkijkjes in onze uitzonderlijke raadskelder.


 Tina Lintvelt, begon in 1995 zich te ontwikkelen op het creatieve vlak en volgde bij meerdere kunstenaars tegelijk lessen in beeldhouwen en keramische vormgeving. Deze technieken komen nu van pas bij het ontwerpen van haar bronzen beelden. Haar inspiratie en fascinatie voor de natuur, de flora en fauna die constant in beweging is en ons de mooiste  beelden en patronen geeft, zie je terug in haar beelden: veranderende patronen van zand aan de kust, wolkenformaties en fossielen. Bij het creëren van haar beelden probeert zij  de vorm zoveel mogelijk los te laten. De kijker kan zelf zijn eigen verhaal of fantasie ontdekken. Juist die prikkeling is datgene dat zij wil bereiken met haar grillige abstracte  beelden.