De exposities van 2021

2021:   Expo-1
NATURAL REFLECTIONS
Wencke Vinks (Doesburg) & Elly van de Graaf (Huissen)
 

Wencke Vinks,  in 1975 geboren in Tilburg, wist al jong welke weg ze in zou slaan, en studeerde   aan Sint Lucas en aan de Design Academy in Eindhoven. Daarna ging zij, naast haar werk als art director, kunstwerken op doek maken. Door de jaren ontstond haar liefde voor de schilderkunst. Zij ging in de leer bij nationale en internationale hedendaagse meesterschilders. Wencke is nu  fulltime kunstschilder. Haar passie ligt in het schilderen van de menselijke figuur in relatie tot de natuurlijke omgeving. Zij wasfinalist-2019 van de felbegeerde “Lang leve Rembrandt “competitie en exposeerde afgelopen zomer in het Rijksmuseum met haar “Lezende vrouw”.

Elly van der Graaf ontwerpt op innovatieve wijze, samen met haar man, sieraden met ongeslepen stenen waarin de natuurlijke breukvlakken zichtbaar blijven. Elly volgde diverse cursussen bij meester-goudsmeden en -slijpers. Het is haar passie om grenzen te verleggen, nieuwe mogelijkheden te verkennen, en harmonieuze sieraden te creëren. Haar werk was o.a.te zien tijdens de Nationale Kunstdagen. De sieraden laten een eigen stijl met organische vormen zien.  Daarin is een duidelijke golfbeweging te zien  van bijna minimalistisch naar barok.

2021:   Expo-2
(naam expo volgt) 
Tatjana Urbanc (Doesburg) & Jan Hiensch (Barneveld)


Tatjana Urbanc toont haar oosterse keramieke & iconische werken, welke naadloos aansluiten bij de beschilderde en loden iconen van  Jan Hiensch. 

2021:   Expo-3
(Naam expo volgt)
Margot Olde Loohuis (Deventer) & Piet Middelaar (Brummen)

 
Margot Olde Loohuis  schildert onder-water-opnamen; de sculpturen van Piet van Middelaar verrijken deze “groene” schilderijen. De expositie maakt ook deel uit van IJSSELBIENNALE-2020.

2021:   Expo-4
(Naam expo volgt)
Cornel Pepers (Warnsveld) & Annelies Deutekom (Alkmaar)


Cornel Pepers schildert kleurrijke anonieme vrouwen; haar schilderijen worden afgewisseld met keramieke vrouwen-  en hondenfiguren van Annelies Deutekom.