Opening Expo-3 in 2018: Kristie Legters en Lara Vos

Op zondagmiddag 5 augustus jongstleden werd in de Raadskelder de Expositie “LEVEN” geopend. De kunstenaars Kristie Legters en Lara Vos gaven elk een toelichting op eigen werk.

 

KRISTIE LEGTERS, geboren en getogen in Winterswijk maakt architectonisch beeldend werk.

                                                      

Het getoonde werk  laat op het platte vlak en in de ruimte haar visie op de gebouwde stad en de beleving van ruimte zien. Haar werk is vooral herkenbaar in compositie, kleur- en vormgebruik.

Haar schilderijen en pentekeningen variëren in figuratieve en vereenvoudigde voorstellingen, soms wordt het werk abstract.

In de ruimte maakt zij architectonische objecten, die op de grond, op tafel of aan de wand getoond kunnen worden.

Haar laatste werk bestaat uit architectonische collages, met de titel  “Passage”. Hierin herkent men fragmenten van het Stedelijk Lichaam. Zo blijft haar (eigen) gebouwde stad boeien.

 

LARA VOS, woonachtig in Hengelo (Ov), maakt “oerbeelden”:

                 

Lara maakt haar intrigerende kunstwerken volkomen intuïtief en op eigenzinnige wijze, echter met grote precisie en ervaren vakmanschap. Haar beelden lijken voort te komen uit een soort oergevoel.

Het materiaal is altijd koper en zink. De structuur van het materiaal past bij haar, het is vrouwelijk en zacht, maar tegelijkertijd ook stoer en mannelijk.

Haar beelden dragen, ook door de materiaalkeuze, van meet af aan de yin en yang in zich; het zich moeiteloos naar elkaar voegen en in elkaar opgaan van tegengestelde krachten.

Ook het door haar getoonde werk in haar atelier in het centrum van Hengelo laat die ogenschijnlijke tegenstelling zien.