Onze Exposities in 2019

Na een succesvol 2018, waarin 2500 geïnteresseerde bezoekers de weg naar vier exposities in de Raadskelder wisten te vinden, laten wij u graag ons programma voor 2019 zien. 

Ook in het aanstaande culturele jaar 2019  presenteren wij weer verschillende en verrassende kunstuitingen. Vanzelfsprekend vindt u op deze website tijdig informatie over lopende en aanstaande exposities waarvoor wij u van harte uitnodigen.

Expositie-1 (van 7 april t/m 5 mei 2019) heet “VORM, KRACHT en de RUIMTE” en laat schilderijen zien van LIESBETH PIETERSE uit Drempt, gecombineerd met de zeer bijzondere bronzen beelden van de bekende kunstenaar SEBASTIAAN BRINKHORST uit Hengelo (Gld). De expositie wordt geopend (voor genodigden) op zondag 7 april a.s. van 13.30 uur. Om 14.30 uur (tot 17.00 uur) openen wij de deuren voor het bezoekers-publiek.

Expositie-2 (van 19 mei  t/m 23 juni 2019) heet “Beweging Verlicht” en toont lichtobjecten van de Haarlemse kunstenaar Ronald Mattern. Zijn werken “verlichten” de bronzen en stenen beelden van de Achterhoekse kunstenares Natasja van den Eng en een reeks houtsneden van de  Arnhemse kunstenaar Edwim Peters. 

Expositie-3 (van 4 augustus t/m 8 september 2019) laat prachtige tekeningen zien van Antoine v.d. Berg uit Heteren.  De belijningen laten bijzonder vakkundig werk zien. Wij combineren  zijn tekeningen met prachtige glassculpturen van de internationaal  bekende kunstenares Mari Meszaros uit Voorthuizen. Een geweldige kunstmatch. 

Expositie-4 (van 22 september t/m 20 oktober 2019) laat werk zien van de Achterhoekse kunstenaar Rudolf J. Baanders uit Aalten.  Hij schildert  portretten en landschappen  op een wel heel bijzondere manier. Zijn werk combineren wij met de verrassende sculpturen en veelzijdige keramieken van Kunstenares Hermine Grob uit Lobith. 

 

Wij zijn verheugd u komend expositiejaar 2019 (weer) in De Raadskelder te mogen ontvangen.

Stichting De Raadskelder is een non-profit organisatie gerund door enthousiaste vrijwilligers. Er is nog steeds behoefte aan nieuwe suppoosten. We zijn ook op zoek naar iemand die onze website wil beheren; tevens komen we graag in contact met een enthousiaste muzikant, die tijdens de openingen van exposities de “muzikale omlijsting” kan verzorgen. Als u een actieve bijdrage wilt leveren aan ons “Kunst-Podium” De Raadskelder, dan kunt u zich hiervoor aanmelden bij onze Secretaris Wil Wools, mobiel 06 – 1625 3020.

Met culturele groet en tot ziens op de exposities,

Het Bestuur van STICHTING DE RAADSKELDER